De Hadj is een mijlpaal in het leven van iedere moslim. Het is één van de duidelijkste bewijzen van overgave aan Allah en de meest complete vorm van aanbidding in de Islam. Iedere moslim hoopt tenminste één keer in zijn leven de Hadj te kunnen volbrengen.Om de Hadj te kunnen verrichten moet de bedevaartganger offers brengen in de vorm van geld, tijd, inspanning, geduld etc. Daarom is het belangrijk dat de Hadj succesvol verloopt en op de juiste wijze wordt verricht.

“Het eerste huis dat voor de mensen werd neergezet is dat in Bakkah (Makkah). Gezegend is het en een leidraad voor de mensheid. Erin zijn duidelijke tekenen; het is de standplaats van Ibrahiem. Wie er binnentreedt is veilig. Het is voor de mensen een plicht jegens Allah om de bedevaart naar het Huis te verrichten; voor degene die ertoe in staat is. En wie ongelovig is…. Allah heeft de mens niet nodig”. (Ali ‘Imraan 3:96 en 97)

” ان أول بيت وضع للناس للدي ببكة مباركا و هدى للعالمين فيه آيات بينات مقام ابراهيم و من دخله كان آمنا و لله على الناس حج البيت من استطاع اليه سبيلا و من كفر فان الله غني عن العالمين “

(Ali ‘Imraan 3:96 en 97)

De Hadj is een van de vijf zuilen. De vijf zuilen zijn een verplichting voor elke moslim die daartoe in staat is. Een van de redenen waarom we de salaat elke keer proberen op tijd te doen, is omdat men niet weet of wij over een uur nog leven om de salaat dan in te halen.

De Hadj is maar een keer per jaar. Indien je dit jaar de mogelijkheid hebt om te gaan. Doe het dan ook. Garantie om het volgende jaar te gaan heeft niemand.

Zie het als een investering voor de Djannah.

Indien je dit jaar nog niet kunt gaan vanwege omstandigheden. Gair InchaAllah.

Doe Doea dat Allah swt het jou en alle andere moslims makkelijk maakt om de bedevaart te verrichten. InchaAllah is het een ieder gegund om deze prachtige reis te maken.  Moge Allah swt onze Hadj accepteren.